Svensk fotograf vinner förstapris vid International Photography Awards™

Svensk fotograf vinner förstapris vid International Photography Awards™

Den svenska fotografen Åke Ericson vinner förstapris i International Photography Awards™. Åke är vinnare i kategorin Professional Book, Documentary och prisas för sin fotodokumentära bok Non Grata, utgiven på det brittiska förlaget Gost.

— I nästan nio år har jag dokumenterat romers dagliga liv över hela Europa. Totalt har det blivit 18 längre resor. Jag startade projektet efter ett besök i södra Tjeckien, där romer utsattes för omfattande diskriminering. Engagemanget har tagit mig på en lång resa genom Tjeckien, Frankrike, Sverige, Kosovo, Ungern, Serbien, Rumänien, Schweiz, Spanien och Slovakien för att bära dessa så ofta isolerade människors vittnesmål. Jag hoppas att denna utmärkelse ska ge uppmärksamhet till dem som bäst behöver den , säger Åke Ericson.

Information om Non Grata:
Fotograf: Åke Ericson
Företag/studio: Photographer Åker Ericson AB
Tid för fotografering: 2009-2018
Teknisk information: Published April 2018 140 pp / 71 tri-tone illustrations Hardback clothbound
Förlag: Gost

Åke Ericson (1962) föddes i Västerås. Hans första bild publicerades när han var bara 14 år och han började arbeta som fotograf vid 16 års ålder. Efter 12 år på lokala och regionala tidningar i Sverige, började han arbeta på Skandinaviens största tidning Aftonbladet - där han arbetade i nästan 10 år innan han blev frilansfotograf år 2000. Han har samröre med Aurora Photos i New York och hans fotografier har publicerats i CNN, Newsweek, Paris Match, Le Figaro, Stern och Le Monde. Han har även arbetat med bland annat Läkare utan gränser och Röda Korset. Hans verk har ställts ut på drygt 20 soloutställningar och han har varit mottagare av mängder av priser, inklusive Årets Pressfotograf i Sverige år 2008.

The International Photography Awards™ är en årligen återkommande tävling för professionella fotografer, samt amatör- och studentfotografer på global nivå, vilket skapar en av världens mest ärorikatävlingar inomfoto.
IPA är en utmärkelse kopplad till the Lucie Foundation, en välgörenhetsstiftelse vars uppgift är att uppmärksamma etablerade mästerfotografer, samt upptäcka och odla nyskapande talanger, också få fler i världen att börja uppskatta fotografering.

Läs mer om utmärkelsen här.
Läs mer om International Photography Awards™ här.
Bokomslag_Non-Grata.pngNon Grata_fotograf_Åke-Ericson-02.jpgFörfattarporträtt_Ŋke-Ericson.jpgNon Grata_fotograf_Ŋke-Ericson-07.jpgNon Grata_fotograf_Ŋke-Ericson-11.jpg
Related Stories
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

ago

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

ago

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Första boken i sitt slag om manlig högkänslighet

ago

Ungefär 15-20% av befolkningen är högkänsliga, ändå är det många som missuppfattar detta vanliga personlighetsdrag som en sjukdom. Tidigare har det skrivits mycket om högkänslighet för kvinnor, men väldigt lite för män. Nu släpper författaren Tom Falkenstein en ny bok om just detta, Den högkänslige mannen. 
Glöm ordet klimakteriet - det är perimenopausen som gäller!

ago

De flesta tror att de har koll på när klimakteriet börjar och vad som händer när man är i det. Men hormonella svängningar som har med mensens upphörande att göra kan komma så tidigt som 10-15 år innan. För att inte missa dessa kvinnor har medicinjournalisten Katarina Wil
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.