Första boken i sitt slag om manlig högkänslighet
Första boken i sitt slag om manlig högkänslighet

Första boken i sitt slag om manlig högkänslighet

Published

Ungefär 15-20% av befolkningen är högkänsliga, ändå är det många som missuppfattar detta vanliga personlighetsdrag som en sjukdom. Tidigare har det skrivits mycket om högkänslighet för kvinnor, men väldigt lite för män. Nu släpper författaren Tom Falkenstein en ny bok om just detta, Den högkänslige mannen. 

— Det ligger mig särskilt varmt om hjärtat att med denna bok bidra till att stärka högkänslige män. Jag tror nämligen att deras roll i världen är viktig. Den innebär många utmaningar, men även möjligheter. Jag anser att många mäns högkänslighet är en viktig del av deras manliga identitet och att den berikar både deras egna och andras liv. Känslighet är ingen skamlig, ”omanlig” svaghet som man måste träna bort, säger Tom Falkenstein.

Att vara högkänslig kan vara utmanande, särskilt för högkänslige män som bär på en bild av sig själva som ”för mjuka”, ”för emotionella” eller ”inte manliga nog”. I boken hävdar Tom Falkenstein att vi idag mer än någonsin behöver känsliga män som kan visa vägen till en friare mansroll.
Författaren Tom Falkenstein

Författaren Tom Falkenstein

Det här är den första psykologiska guiden som specifikt riktar sig till högkänsliga män och de unika utmaningar de har. Boken sammanfattar aktuell forskning och ger praktisk vägledning för att hantera högkänslighet i vardagen. Falkenstein erbjuder även strategier för hur män kan lära sig att se fördelarna med sin högkänslighet och använda den som en resurs.

Den högkänslige mannen innehåller också intervjuer med män som lever ett bra liv med sin högkänslighet. Flera av männen är svenska.

“Hur skulle den då kunna se ut, mannens frigörelse? Jag anser att alla män inte nödvändigtvis måste bli känsligare eller mjukare i sitt uppträdande eller i sitt sätt att vara eller att vi ska anknyta till den georgianska tidens mansbild, som har så mycket gemensamt med den högkänslige mannens egenskaper. Jag tror snarare att vi ska definiera manlighet bredare och friare, så att alla män respektive pojkar får vara som de är, med deras alldeles egen mångsidighet, motsägelser och med hela deras känslomässiga komplexitet. Slut med att ‘förminska sig själv’ eller att låta sig ‘förminskas’ av andra. Slut med ‘antingen eller’ och början på ‘både och’.”
 – ur boken

Tom Falkenstein är psykoterapeut inom fältet kognitiv beteendeterapi. Han bor i Berlin och driver The European Centre for High Sensitivity.


Boken utkommer den 27 september 2018.

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Tom Falkenstein.jpg

image | 13.4 MB

Download
Tom Falkenstein_2.jpg

image | 2.86 MB

Download
Den högkänslige mannen_.jpg

image | 746 KB

Download
Tom Falkenstein_1.jpg

image | 536 KB

Download
Related Stories
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

ago

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

ago

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Glöm ordet klimakteriet - det är perimenopausen som gäller!

ago

De flesta tror att de har koll på när klimakteriet börjar och vad som händer när man är i det. Men hormonella svängningar som har med mensens upphörande att göra kan komma så tidigt som 10-15 år innan. För att inte missa dessa kvinnor har medicinjournalisten Katarina Wil
Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

ago

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen./Karl Martindahl 2018
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.