Glöm ordet klimakteriet - det är perimenopausen som gäller!

Glöm ordet klimakteriet - det är perimenopausen som gäller!

De flesta tror att de har koll på när klimakteriet börjar och vad som händer när man är i det. Men hormonella svängningar som har med mensens upphörande att göra kan komma så tidigt som 10-15 år innan. För att inte missa dessa kvinnor har medicinjournalisten Katarina Wilk skrivit den lättillgängliga, medicinska fackboken Perimenopower om ämnet.

— Jag undviker ordet klimakteriet på grund av att det är väldigt förvirrande. Det är få som vet vad det egentligen står för och att det faktiskt kan komma när man är relativt ung. Det är också ett negativt laddat ord och det är dags att sätta lite glamour på det mossiga begreppet. Därför har jag valt att använda det internationellt etablerade begreppet perimenopause istället, säger Katarina Wilk.
Omslag till Perimenopower , skriven av Katarina Wilk

Omslag till Perimenopower , skriven av Katarina Wilk

Katarina Wilk har arbetat i hela sitt yrkesverksamma liv som skribent och redaktör med inriktning mot hälsa, träning och medicin. Hennes intresse för kvinnokroppen och kvinnors hälsa har alltid varit stort.

— Att en kvinna kan bära och föda barn är helt makalöst. Kroppen är ett mirakel och man bör ta hand om den extra mycket, speciellt under känsliga perioder som till exempel pubertet, graviditet och perimenopaus – tidpunkter då könshormonerna löper amok, säger Katarina Wilk.

I boken Perimenopower: Hitta din superkraft när hormonerna svänger, blandas fakta med personliga upplevelser för att inspirera, vägleda och framförallt inkludera. Läsaren får veta allt om hur och varför kroppen reagerar som den gör. Här finns tipsen, samlade på ett och samma ställe, för att kunna bli utsövd, fräsch och på bättre humör. Perimenopausen är en naturlig, men ofta besvärlig fas i livet för kvinnor, men det vill hon ändra på genom tips på hur man kan hantera den.

Läs om bland annat sovyoga, naturläkemedel, kost, träning och inte minst hormonet östrogen – allt för att man ska få rätt förutsättningar för att upptäcka ens kvinnliga superkraft när hormonerna svänger, alltså ens perimenopower. För kraften finns där, den är bara lite i skymundan.

En medicinsk faktagranskning av boken har också skett av Evelina Sande Idenfeldt, överläkare i gynekologi och obstetrik.

“Perimenopower är ett helt nytt ord, som jag har hittat på. Det är sprunget ur ordet perimenopaus som är ett ord för tiden innan din sista mens, och power som betyder kraft. Att vara kvinna är en superkraft i sig och perimenopower är kraften du behöver för att ta dig igenom den här perioden. Den kraften finns redan inom dig, men med en massa konstiga symptom så försvinner den ur sikte. Även om det kanske inte känns så just nu, så är du väldigt stark.”
 — ur boken

Katarina Wilk är hälso- och medicinjournalisten som tidigare skrivit romanen #walkwithme. För närvarande arbetar hon som frilansskribent och redaktör och utöver romaner skriver hon också noveller och fackböcker inom hälsa.  

Boken utkommer den 5 september 2018.

Presskontakt:
Rebecca Törnroos, Gul PR
rebecca@gulpr.se
073-643 74 09

Vidare information om boken: http://www.ehrlinpublishing.com/sv/nyheter/perimenopower-ny-bok-om-klimakteriet/

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Perimenopower omslag.jpg

image | 342 KB

Download
Katarina Wilk_5_foto_Johan Strindberg.jpg

image | 30.9 MB

Download
Katarina Wilk_1_foto_Johan Strindberg.jpg

image | 22.4 MB

Download
Katarina Wilk_4_foto_Johan Strindberg.jpg

image | 21.6 MB

Download
Katarina Wilk_3_foto_Johan Strindberg.jpg

image | 22 MB

Download
Katarina Wilk_2_foto_Johan Strindberg.jpg

image | 21.8 MB

Download
Related Stories
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

ago

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

ago

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Första boken i sitt slag om manlig högkänslighet

ago

Ungefär 15-20% av befolkningen är högkänsliga, ändå är det många som missuppfattar detta vanliga personlighetsdrag som en sjukdom. Tidigare har det skrivits mycket om högkänslighet för kvinnor, men väldigt lite för män. Nu släpper författaren Tom Falkenstein en ny bok om just detta, Den högkänslige mannen. 
Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

ago

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen./Karl Martindahl 2018
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.