Efter succé på svenska - Bok om mindfulness för barn blir internationell
Efter succé på svenska - Bok om mindfulness för barn blir internationell

Efter succé på svenska - Bok om mindfulness för barn blir internationell

Published

Efter succé i Sverige kommer nu boken En känsla av mig i en engelsk upplaga med titeln A Feeling of Me. Inspirerad av mindfulness och yoga tas barn världen över med på en kroppslig resa där de tillåts upptäcka sin kropp och lära känna sig själva bättre.

A Feeling of Me är boken som fokuserar på barnets inre genom mindfulness och yoga. Den ger barn verktygen till att finna ett inre lugn. I boken ställs många frågor kring kroppen och inre känslor, fysiska- som sinnliga upplevelser. Innehållet får barn att fundera kring vem de är och vad kroppen är, vilket ger dem större självkännedom. 

Som yogalärare arbetar jag mycket med mitt eget inre. Redan som liten hade jag ett behov av att reflektera över livet, jaget och kroppen. A Feeling of Me är boken jag själv hade velat läsa som liten.

Anna Bjärkvik 

Boken är skriven på en nivå som passar för barns egna förutsättningar och hjälper dem att komma i kontakt med sina känslor. I boken ställs många öppna frågor som barnet ges tid till att reflektera över, vilket i sin tur kan leda till många och djupa samtal mellan barn och förälder.

I A Feeling of Me finns ett tydligt samspel mellan ord och illustrationer som gör det enkelt för barn att förstå och kunna relatera till när de ska ta till sig innehållet. Boken riktar sig till barn i åldrarna 3-6 år, men även yngre kan ta till sig boken utifrån sina egna förutsättningar.

Anna Bjärkvik är en internationellt auktoriserad yoga- och mindfulnessinstruktör och entreprenör. Hon upplevde som barn att vuxna sällan var intresserade av att prata om livet, kroppen och jaget. När hon själv blev mamma föddes också en drivkraft att hjälpa både stora och små att lära känna sitt inre barn.

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Författarporträtt: Anna Bjärkvik. Foto: Linda Strömberg

image | 7.54 MB

Download
Författare: Anna Bjärkvik, Illustratör: Caroline Midbeck. Foto: Linda Strömberg

image | 4.11 MB

Download
Bokomslag - A Feeling of Me

image | 740 KB

Download
Related Stories
Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

ago

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen./Karl Martindahl 2018
Akupressur som egenvårdsteknik

ago

Akupressur och akupunktur är behandlingsmetoder som ska hjälpa kroppen till självläkning. Alejandro Carballo, läkare och specialist inom allmänmedicin och klinisk farmakologi, kommer nu med en bok om de olika behandlingsmetoder som finns och vilka besvär man kan lindra med hjälp av tryck.
Läkaren slår hål på myter om komplementärmedicin

ago

Allt fler vänder sig till alternativa medicinska metoder såsom yoga, akupunktur, naturläkemedel, och ljusterapi. Vissa använder det till och med istället för vanlig sjukvård. Det finns också de som vänder sig emot och tycker att det bara är bluff och båg. Det är en vattendelare. Nu vill Alejandro Carballo reda ut de myter, förutfattade meningar och frågetecken som finns gällande detta.
Ångestpodden nominerade i Guldtuben

ago

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, även kända som Ångestpodden, har nominerats till Årets Podcast i Guldtuben - Sveriges största gala för digitala kreatörer. Guldtuben prisar de största, mest underhållande, inspirerande och engagerande kreatörerna i sociala medier som bidrar till att göra nätet till en roligare och bättre plats.