​Axel Palm blir Nordens första YouTube-ambassadör

​Axel Palm blir Nordens första YouTube-ambassadör

Published

Från och med idag är Axel Palm Nordens första Youtube-ambassadör och ansvarig för Youtubes svenska community


Axel Palm

Axel Palm

Axel Palm är juriststudenten som under sista året hoppade av för att satsa på en karriär som Youtuber. Med en djup förståelse och stora ambitioner sjösatte han kanalen OKLART som på ett år genererade över 35 000 prenumeranter samt en nominering till Guldtuben-galan i kategorin "Årets Samarbete".

Utöver innehållsskapandet driver Axel byrån Paradime som på kort tid rönt uppmärksamhet kring sig på grund av sina innovativt perspektiv på branschen. Idag jobbar de bland annat med Epidemic Sound och TV4.

Parallellt med detta har arbetet med YouTube som plattform samt rollen som kreatör gjort att Google fått upp ögonen för Axel. Från och med den 4 september är han ansvarig för det svenska YouTube-communityt och arrangerar evenemang i syfte att utbilda landets etablerade & aspirerande digitala stjärnor. Axel blir därmed Nordens första YouTube-ambassadör.

YouTube lanserades 2005 och är idag en del av Google. Programmet för YouTube-ambassadörer finns idag i 17 länder, däribland Indien, Japan, Storbritannien och Sydkorea - och nu även i Sverige.

Copy as a Plain Text

Share

Related Stories
Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

ago

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen./Karl Martindahl 2018
Akupressur som egenvårdsteknik

ago

Akupressur och akupunktur är behandlingsmetoder som ska hjälpa kroppen till självläkning. Alejandro Carballo, läkare och specialist inom allmänmedicin och klinisk farmakologi, kommer nu med en bok om de olika behandlingsmetoder som finns och vilka besvär man kan lindra med hjälp av tryck.
Läkaren slår hål på myter om komplementärmedicin

ago

Allt fler vänder sig till alternativa medicinska metoder såsom yoga, akupunktur, naturläkemedel, och ljusterapi. Vissa använder det till och med istället för vanlig sjukvård. Det finns också de som vänder sig emot och tycker att det bara är bluff och båg. Det är en vattendelare. Nu vill Alejandro Carballo reda ut de myter, förutfattade meningar och frågetecken som finns gällande detta.
Ångestpodden nominerade i Guldtuben

ago

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, även kända som Ångestpodden, har nominerats till Årets Podcast i Guldtuben - Sveriges största gala för digitala kreatörer. Guldtuben prisar de största, mest underhållande, inspirerande och engagerande kreatörerna i sociala medier som bidrar till att göra nätet till en roligare och bättre plats.

Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen.
/Karl Martindahl 2018