​Axel Palm blir Nordens första YouTube-ambassadör

​Axel Palm blir Nordens första YouTube-ambassadör

Published

Från och med idag är Axel Palm Nordens första Youtube-ambassadör och ansvarig för Youtubes svenska community


Axel Palm

Axel Palm

Axel Palm är juriststudenten som under sista året hoppade av för att satsa på en karriär som Youtuber. Med en djup förståelse och stora ambitioner sjösatte han kanalen OKLART som på ett år genererade över 35 000 prenumeranter samt en nominering till Guldtuben-galan i kategorin "Årets Samarbete".

Utöver innehållsskapandet driver Axel byrån Paradime som på kort tid rönt uppmärksamhet kring sig på grund av sina innovativt perspektiv på branschen. Idag jobbar de bland annat med Epidemic Sound och TV4.

Parallellt med detta har arbetet med YouTube som plattform samt rollen som kreatör gjort att Google fått upp ögonen för Axel. Från och med den 4 september är han ansvarig för det svenska YouTube-communityt och arrangerar evenemang i syfte att utbilda landets etablerade & aspirerande digitala stjärnor. Axel blir därmed Nordens första YouTube-ambassadör.

YouTube lanserades 2005 och är idag en del av Google. Programmet för YouTube-ambassadörer finns idag i 17 länder, däribland Indien, Japan, Storbritannien och Sydkorea - och nu även i Sverige.

Copy as a Plain Text

Share

Related Stories
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

ago

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

ago

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Första boken i sitt slag om manlig högkänslighet

ago

Ungefär 15-20% av befolkningen är högkänsliga, ändå är det många som missuppfattar detta vanliga personlighetsdrag som en sjukdom. Tidigare har det skrivits mycket om högkänslighet för kvinnor, men väldigt lite för män. Nu släpper författaren Tom Falkenstein en ny bok om just detta, Den högkänslige mannen. 
Glöm ordet klimakteriet - det är perimenopausen som gäller!

ago

De flesta tror att de har koll på när klimakteriet börjar och vad som händer när man är i det. Men hormonella svängningar som har med mensens upphörande att göra kan komma så tidigt som 10-15 år innan. För att inte missa dessa kvinnor har medicinjournalisten Katarina Wil
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.