​Axel Palm blir Nordens första YouTube-ambassadör

​Axel Palm blir Nordens första YouTube-ambassadör

Från och med idag är Axel Palm Nordens första Youtube-ambassadör och ansvarig för Youtubes svenska community


Axel Palm

Axel Palm

Axel Palm är juriststudenten som under sista året hoppade av för att satsa på en karriär som Youtuber. Med en djup förståelse och stora ambitioner sjösatte han kanalen OKLART som på ett år genererade över 35 000 prenumeranter samt en nominering till Guldtuben-galan i kategorin "Årets Samarbete".

Utöver innehållsskapandet driver Axel byrån Paradime som på kort tid rönt uppmärksamhet kring sig på grund av sina innovativt perspektiv på branschen. Idag jobbar de bland annat med Epidemic Sound och TV4.

Parallellt med detta har arbetet med YouTube som plattform samt rollen som kreatör gjort att Google fått upp ögonen för Axel. Från och med den 4 september är han ansvarig för det svenska YouTube-communityt och arrangerar evenemang i syfte att utbilda landets etablerade & aspirerande digitala stjärnor. Axel blir därmed Nordens första YouTube-ambassadör.

YouTube lanserades 2005 och är idag en del av Google. Programmet för YouTube-ambassadörer finns idag i 17 länder, däribland Indien, Japan, Storbritannien och Sydkorea - och nu även i Sverige.
Related Stories
Carolina Molses berättelse om hur man hittar tillbaka när man förlorat ett barn

I nya boken Med oss någon annanstans skriver Carolina Molse öppet och ocensurerat om chocken, frustrationen och sorgen när livet inte blir som man tänkt. När det visar sig att dotterns förstoppning var magcancer. En cancer som inte gick att bota. Men också om den vackraste av gåvor och allt det Anna representerade och hur familjen försöker leva vidare i förhållande till det som har drabbat dem.
Svensk fotograf vinner förstapris vid International Photography Awards™

Den svenska fotografen Åke Ericson vinner förstapris i International Photography Awards™. Åke är vinnare i kategorin Professional Book, Documentary och prisas för sin fotodokumentära bok Non Grata, utgiven på det brittiska förlaget Gost.
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.