​Ångestpodden blir TV i Ångestbilen i SVT Play

​Ångestpodden blir TV i Ångestbilen i SVT Play

Efter alla framgångar med den hela tiden växande podcasten Ångestpodden tar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, som ligger bakom podden, konceptet vidare till TV-serien Ångestbilen. Programmet kommer att sändas i SVT Play under november och december.

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångespodden

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångespodden

— Vi tror att en bil är en bra plats för de ibland tunga samtalen, för där behöver man inte alltid titta på den man pratar med, säger Ida Höckerstrand.

Seriens primära målgrupp är ungdomar och ingår i SVTs nya ungdomssatsning Projekt Z. I varje avsnitt kommer en känd person att åka med i bilen. Bland de medverkande personerna finns Tova Helgesson, som vann hela tre guldtuber på den stora YouTube-galan Guldtuben tidigare i år.

— Vårt mål är att både våra gäster och tittare ska få ut något av serien, säger Sofie Hallberg.

Ångestpodden startades i januari 2015 av 23-åriga Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg. Målet var att på ett kreativt och nyskapande sätt bryta tabun kring vår tids största folksjukdom, psykisk ohälsa. Nu äger de debatten och 300 000 människor väljer varje månad att lyssna på Ångestpodden. Tidigare i år kom de på plats 29 i Resumés lista Näringslivets 150 superkommunikatörer 2016 och de har bland annat varit nominerade i 5 olika kategorier i Svenska podcastpriset 2015, Social Media Gala 2015 och Finest Awards 2016 som årets podcast.
Attachments

Download All

Ångestpodden.jpg

image | 33.4 KB

Download
Related Stories
Carolina Molses berättelse om hur man hittar tillbaka när man förlorat ett barn

I nya boken Med oss någon annanstans skriver Carolina Molse öppet och ocensurerat om chocken, frustrationen och sorgen när livet inte blir som man tänkt. När det visar sig att dotterns förstoppning var magcancer. En cancer som inte gick att bota. Men också om den vackraste av gåvor och allt det Anna representerade och hur familjen försöker leva vidare i förhållande till det som har drabbat dem.
Svensk fotograf vinner förstapris vid International Photography Awards™

Den svenska fotografen Åke Ericson vinner förstapris i International Photography Awards™. Åke är vinnare i kategorin Professional Book, Documentary och prisas för sin fotodokumentära bok Non Grata, utgiven på det brittiska förlaget Gost.
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.