​Ångestpodden blir TV i Ångestbilen i SVT Play

​Ångestpodden blir TV i Ångestbilen i SVT Play

Published

Efter alla framgångar med den hela tiden växande podcasten Ångestpodden tar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, som ligger bakom podden, konceptet vidare till TV-serien Ångestbilen. Programmet kommer att sändas i SVT Play under november och december.

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångespodden

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångespodden

— Vi tror att en bil är en bra plats för de ibland tunga samtalen, för där behöver man inte alltid titta på den man pratar med, säger Ida Höckerstrand.

Seriens primära målgrupp är ungdomar och ingår i SVTs nya ungdomssatsning Projekt Z. I varje avsnitt kommer en känd person att åka med i bilen. Bland de medverkande personerna finns Tova Helgesson, som vann hela tre guldtuber på den stora YouTube-galan Guldtuben tidigare i år.

— Vårt mål är att både våra gäster och tittare ska få ut något av serien, säger Sofie Hallberg.

Ångestpodden startades i januari 2015 av 23-åriga Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg. Målet var att på ett kreativt och nyskapande sätt bryta tabun kring vår tids största folksjukdom, psykisk ohälsa. Nu äger de debatten och 300 000 människor väljer varje månad att lyssna på Ångestpodden. Tidigare i år kom de på plats 29 i Resumés lista Näringslivets 150 superkommunikatörer 2016 och de har bland annat varit nominerade i 5 olika kategorier i Svenska podcastpriset 2015, Social Media Gala 2015 och Finest Awards 2016 som årets podcast.

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Ångestpodden.jpg

image | 33.4 KB

Download
Related Stories
Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

ago

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen./Karl Martindahl 2018
Akupressur som egenvårdsteknik

ago

Akupressur och akupunktur är behandlingsmetoder som ska hjälpa kroppen till självläkning. Alejandro Carballo, läkare och specialist inom allmänmedicin och klinisk farmakologi, kommer nu med en bok om de olika behandlingsmetoder som finns och vilka besvär man kan lindra med hjälp av tryck.
Läkaren slår hål på myter om komplementärmedicin

ago

Allt fler vänder sig till alternativa medicinska metoder såsom yoga, akupunktur, naturläkemedel, och ljusterapi. Vissa använder det till och med istället för vanlig sjukvård. Det finns också de som vänder sig emot och tycker att det bara är bluff och båg. Det är en vattendelare. Nu vill Alejandro Carballo reda ut de myter, förutfattade meningar och frågetecken som finns gällande detta.
Ångestpodden nominerade i Guldtuben

ago

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, även kända som Ångestpodden, har nominerats till Årets Podcast i Guldtuben - Sveriges största gala för digitala kreatörer. Guldtuben prisar de största, mest underhållande, inspirerande och engagerande kreatörerna i sociala medier som bidrar till att göra nätet till en roligare och bättre plats.

​Axel Palm blir Nordens första YouTube-ambassadör

Från och med idag är Axel Palm Nordens första Youtube-ambassadör och ansvarig för Youtubes svenska community