​De hånade P3 – får eget humorprogram i radiokanalen
​De hånade P3 – får eget humorprogram i radiokanalen

​De hånade P3 – får eget humorprogram i radiokanalen

Published

I våras släppte det maktkritiska popbandet Borgerlig Skymning P3, en satirisk låt om radiokanalen med samma namn. Låten blev viral och lyckades bland annat knipa förstaplatsen i P3 osignat, P3:s program för band utan skivbolag. Nu gör Karin Pihl och Filip Wästberg, personerna bakom Borgerlig Skymning, en egen humorserie i P3.

— Det handlar inte om oss personligen, men vi har hämtat mycket inspiration från vår egen tillvaro. Mycket kretsar kring rädslan för att livet ska slut när man fyller 35 år och att man innan dess måste fylla det med allt annat än 9-5 jobb, säger Filip Wästberg.

Serien heter Generation Varför, sänds i tre avsnitt och handlar om två unga personer i 25-årsåldern som söker självförverkligande i utkanten av mediesfären.

Serien görs som en del av Humorlabbet i P3 och sänds tre lördagseftermiddagar i rad.

— Som vanligt driver vi lite med samtiden, och som vanligt driver vi lite med uppfattningen av samtiden. Det finns mycket humor i vår generations vilsenhet där individualism är heligt och självförverkligande är målet, säger Karin Pihl.

Ni har ju drivit friskt med P3, hur kommer det sig att ni får göra det här programmet.  

— De har uppenbarligen självdistans på Sveriges Radio. Och vi har ju hela tiden drivit minst lika mycket om människors uppfattning om P3. Efter P3 osignat ringde de oss och frågade om vi ville göra ett humorprogram – faktum är att de bad om ursäkt för att de inte kontaktat oss tidigare. Vi kan inte tänka oss en bättre plattform än P3 för det här formatet, och om någon tycker att vi är sellouts borde de lyssna på programmet först, säger Karin Pihl.

Det första avsnittet av Generation Varför sänds kl. 21.03 på lördag, den 26 november.

Kontakt:
Filip Wästberg
073 522 55 60

Karin Pihl
076 763 18 55

karinochfilip@gmail.com

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Filip Wästberg & Karin Pihl.jpg

image | 44.1 KB

Download
Related Stories
Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

ago

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen./Karl Martindahl 2018
Akupressur som egenvårdsteknik

ago

Akupressur och akupunktur är behandlingsmetoder som ska hjälpa kroppen till självläkning. Alejandro Carballo, läkare och specialist inom allmänmedicin och klinisk farmakologi, kommer nu med en bok om de olika behandlingsmetoder som finns och vilka besvär man kan lindra med hjälp av tryck.
Läkaren slår hål på myter om komplementärmedicin

ago

Allt fler vänder sig till alternativa medicinska metoder såsom yoga, akupunktur, naturläkemedel, och ljusterapi. Vissa använder det till och med istället för vanlig sjukvård. Det finns också de som vänder sig emot och tycker att det bara är bluff och båg. Det är en vattendelare. Nu vill Alejandro Carballo reda ut de myter, förutfattade meningar och frågetecken som finns gällande detta.
Ångestpodden nominerade i Guldtuben

ago

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, även kända som Ångestpodden, har nominerats till Årets Podcast i Guldtuben - Sveriges största gala för digitala kreatörer. Guldtuben prisar de största, mest underhållande, inspirerande och engagerande kreatörerna i sociala medier som bidrar till att göra nätet till en roligare och bättre plats.

​Ångestpodden blir TV i Ångestbilen i SVT Play

Efter alla framgångar med den hela tiden växande podcasten Ångestpodden tar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, som ligger bakom podden, konceptet vidare till TV-serien Ångestbilen. Programmet kommer att sändas i SVT Play under november och december.