​De hånade P3 – får eget humorprogram i radiokanalen
​De hånade P3 – får eget humorprogram i radiokanalen

​De hånade P3 – får eget humorprogram i radiokanalen

I våras släppte det maktkritiska popbandet Borgerlig Skymning P3, en satirisk låt om radiokanalen med samma namn. Låten blev viral och lyckades bland annat knipa förstaplatsen i P3 osignat, P3:s program för band utan skivbolag. Nu gör Karin Pihl och Filip Wästberg, personerna bakom Borgerlig Skymning, en egen humorserie i P3.

— Det handlar inte om oss personligen, men vi har hämtat mycket inspiration från vår egen tillvaro. Mycket kretsar kring rädslan för att livet ska slut när man fyller 35 år och att man innan dess måste fylla det med allt annat än 9-5 jobb, säger Filip Wästberg.

Serien heter Generation Varför, sänds i tre avsnitt och handlar om två unga personer i 25-årsåldern som söker självförverkligande i utkanten av mediesfären.

Serien görs som en del av Humorlabbet i P3 och sänds tre lördagseftermiddagar i rad.

— Som vanligt driver vi lite med samtiden, och som vanligt driver vi lite med uppfattningen av samtiden. Det finns mycket humor i vår generations vilsenhet där individualism är heligt och självförverkligande är målet, säger Karin Pihl.

Ni har ju drivit friskt med P3, hur kommer det sig att ni får göra det här programmet.  

— De har uppenbarligen självdistans på Sveriges Radio. Och vi har ju hela tiden drivit minst lika mycket om människors uppfattning om P3. Efter P3 osignat ringde de oss och frågade om vi ville göra ett humorprogram – faktum är att de bad om ursäkt för att de inte kontaktat oss tidigare. Vi kan inte tänka oss en bättre plattform än P3 för det här formatet, och om någon tycker att vi är sellouts borde de lyssna på programmet först, säger Karin Pihl.

Det första avsnittet av Generation Varför sänds kl. 21.03 på lördag, den 26 november.

Kontakt:
Filip Wästberg
073 522 55 60

Karin Pihl
076 763 18 55

karinochfilip@gmail.com
Attachments

Download All

Filip Wästberg & Karin Pihl.jpg

image | 44.1 KB

Download
Related Stories
Carolina Molses berättelse om hur man hittar tillbaka när man förlorat ett barn

I nya boken Med oss någon annanstans skriver Carolina Molse öppet och ocensurerat om chocken, frustrationen och sorgen när livet inte blir som man tänkt. När det visar sig att dotterns förstoppning var magcancer. En cancer som inte gick att bota. Men också om den vackraste av gåvor och allt det Anna representerade och hur familjen försöker leva vidare i förhållande till det som har drabbat dem.
Svensk fotograf vinner förstapris vid International Photography Awards™

Den svenska fotografen Åke Ericson vinner förstapris i International Photography Awards™. Åke är vinnare i kategorin Professional Book, Documentary och prisas för sin fotodokumentära bok Non Grata, utgiven på det brittiska förlaget Gost.
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.