​Minskat förtroende för insamlingsorganisationer
​Minskat förtroende för insamlingsorganisationer

​Minskat förtroende för insamlingsorganisationer

Published

Snart avslutas ännu ett år när fler människor än tidigare är i behov av stöd och hjälp i olika situationer. Samtidigt sjunker trovärdigheten för insamlingsorganisationer. Det visar en ny undersökning gjord av Välgörenhetsbarometern, som presenteras den 14:e december i rapporten Blir Sverige kallare?

För våra svenska insamlingsorganisationer är den största utmaningen att skapa och förmedla ett förtroende som gör att människor får en positiv inställning till organisationen. Statistiken från Välgörenhetsbarometerns rapport visar att det framförallt är kvinnor som har fått en sämre allmän inställning till insamlingsorganisationer. Den största misstron ligger i att pengarna inte går till det som de är avsatta för.

Trots den negativa trenden med ett vikande förtroende ger 5/10 svenskar gåvor till välgörande ändamål. Det är fortfarande fler kvinnor än män som ger - samtidigt vittnar siffror från Välgörenhetsbarometerns rapport att andelen män som ger ökar. 2016 svarade 4/10 av männen att de ger gåvor till goda ändamål, i år är sifforna 5/10.

På frågan “kommer du att skänka pengar till välgörenhet istället för att köpa julklappar?” svarar 2/10 att de kommer att skänka pengar till välgörenhet i jul!

Mer information om rapporterna finns här: välgörenhetsbarometern.se.

AQ Analys hjälper företag att skapa bättre kunskap om sin egen verksamhet genom undersökningar, utvärderingar och analyser. I Välgörenhetsbarometern ansvarar AQ Analys för frågekonstruktion, metodval, projektledning, analys och rapport.

Userneeds är en nordisk leverantör av paneler. Idag har företaget Sveriges största enhetligt rekryterade webbpanel med över 110 000 panelmedlemmar. I samarbetet med Välgörenhetsbarometern står Userneeds för respondenterna (undersökningspersonerna).

Pennybridge affärsidé brukar beskrivas som ett ”välgörenhetens Spotify”. 2015 utsågs Pennybridge till ett av de 100 mest innovativa företagen i världen av Red Herring i Los Angeles. I Välgörenhetsbarometern bidrar Pennybridge med sin expertis om välgörenhet.

För mer information, välkommen att kontakta:
Viktoria Lindqvist Vd AQ Analys
+46 708-15 58 28
viktoria.lindqvist@aqanalys.se

Christian Hertz Marknad Pennybridge
+46 76-899 11 79
christian@pennybridge.org

Daniel Bergqvist Vd Pennybridge
+46 73-626 81 14
daniel@pennybridge.org

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Daniel-Bergqvist.jpg

image | 274 KB

Download
Christian_Hertz.jpg

image | 54.6 KB

Download
Viktoria-Lindqvist.jpg

image | 49.1 KB

Download
kmkhcbceot4rk2znucgo.jpg

image | 33.3 KB

Download
Related Stories
Karl Martindahl släpper nytt för första gången på mer än 10 år

ago

Efter flera års kamp mot psykisk ohälsa, där att bara försöka må bra och fungera som pappa, parter och människa tagit nästan all energi, känns det otroligt befriande att vara på en plats där både glädje och hoppfullhet råder igen./Karl Martindahl 2018
Akupressur som egenvårdsteknik

ago

Akupressur och akupunktur är behandlingsmetoder som ska hjälpa kroppen till självläkning. Alejandro Carballo, läkare och specialist inom allmänmedicin och klinisk farmakologi, kommer nu med en bok om de olika behandlingsmetoder som finns och vilka besvär man kan lindra med hjälp av tryck.
Läkaren slår hål på myter om komplementärmedicin

ago

Allt fler vänder sig till alternativa medicinska metoder såsom yoga, akupunktur, naturläkemedel, och ljusterapi. Vissa använder det till och med istället för vanlig sjukvård. Det finns också de som vänder sig emot och tycker att det bara är bluff och båg. Det är en vattendelare. Nu vill Alejandro Carballo reda ut de myter, förutfattade meningar och frågetecken som finns gällande detta.
Ångestpodden nominerade i Guldtuben

ago

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, även kända som Ångestpodden, har nominerats till Årets Podcast i Guldtuben - Sveriges största gala för digitala kreatörer. Guldtuben prisar de största, mest underhållande, inspirerande och engagerande kreatörerna i sociala medier som bidrar till att göra nätet till en roligare och bättre plats.

Dataanalys avslöjar Kents mest deprimerande låtar

Data är ordet på allas läppar. Varje dag görs spännande analyser av de enorma mängder data som idag finns tillgängliga. Analyserna rör allt från hur man kan minska spridningen av epidemier som Ebola till hur Donald Trump’s tweets skiljer sig åt baserat på om han själv eller hans rådgivare skriver dem.