Ny bok vill normalisera sensitivitet - Prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng berättar om sina liv
Ny bok vill normalisera sensitivitet - Prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng berättar om sina liv

Ny bok vill normalisera sensitivitet - Prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng berättar om sina liv

I en värld där alla andra verkar klara hur mycket ljud, intryck och lukter som helst blir en sensitiv person konstig. Kallad överkänslig, mesig, svag. Ofta tycker man själv att man är udda, men förstår inte varför man är så känslig.

Prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng delar i den nya boken Född sensitiv - Våra berättelser med sig av sina personliga berättelser om livet som högkänslig och hur de båda har kommit att se personlighetsdraget som en styrka. Det handlar om den särskilda sinnesförnimmelsen som barn, skörheten som ungdom och känsligheten som vuxen och förälder.

Genom möten med andra högkänsliga kvinnor och män, forskare och andra som är insatta i ämnet, ger författarna en ny bild av hur ”känslomänniskor” upplever världen och hur de kan hitta sin naturliga plats i den.

”Åh, du är så överkänslig! Tål du ingenting, eller? Nu överreagerar du. Allt det där har vi hört. De negativa kommentarerna om hur vi tog så illa vid oss. Om hur vi överreagerade på allt från röstläge till lukter, ljud, buller och stress. Andra orkade så mycket mer. De stod ut. De fixade det. De hade överseende. De tog inte in alltsammans. Kände inte så mycket hela tiden. Blev inte så överväldigade.”

— Ur boken 

Prinsessan Märtha Louise föddes in i den norska kungafamiljen. Att finnas i allmänhetens öga har varit utmanande, men också utvecklande och det har hjälpt forma henne till den person hon är idag. Utöver sina officiella uppdrag som ambassadör för funktionsnedsatta i Norge, har prinsessan Märtha Louise bland annat programlett flera TV-program samt skrivit barnböcker, förutom att arrangera kurser och resor inom personlig utveckling. Prinsessan Märtha Louise bor idag utanför Oslo med sina tre barn och en hund.

Elisabeth Nordeng har författat flera böcker och driver kursverksamhet tillsammans med prinsessan Märtha Louise. Under flera år var hon på heltid hemma med sina barn, men hennes starka längtan att finna svar på frågor om sig själv och sin egen spiritualitet ledde henne in på arbete inom personlig utveckling. Hon bor idag i Oslo med sina fyra barn och en hund.

Prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng besöker Stockholm för att ge intervjuer den 6-8 december.
Bokomslag: Född Sensitiv - våra berättelser 

Bokomslag: Född Sensitiv - våra berättelser 

Attachments

Download All

Författarporträtt- Prinsessan Märtha Louise_Elisabeth Nordeng2.jpg

image | 432 KB

Download
Författarporträtt- Prinsessan Märtha Louise_Elisabeth Nordeng.jpg

image | 204 KB

Download
Bokomslag-Född Sensitiv.jpg

image | 1.08 MB

Download
Related Stories
Carolina Molses berättelse om hur man hittar tillbaka när man förlorat ett barn

I nya boken Med oss någon annanstans skriver Carolina Molse öppet och ocensurerat om chocken, frustrationen och sorgen när livet inte blir som man tänkt. När det visar sig att dotterns förstoppning var magcancer. En cancer som inte gick att bota. Men också om den vackraste av gåvor och allt det Anna representerade och hur familjen försöker leva vidare i förhållande till det som har drabbat dem.
Svensk fotograf vinner förstapris vid International Photography Awards™

Den svenska fotografen Åke Ericson vinner förstapris i International Photography Awards™. Åke är vinnare i kategorin Professional Book, Documentary och prisas för sin fotodokumentära bok Non Grata, utgiven på det brittiska förlaget Gost.
Svenska succéförfattaren toppar återigen Amazons topplista

Carl-Johan Forssén Ehrlin är tillbaka i toppen med sin nya bok Modiga Morris: en vecka upp och ner - som sålde slut på mindre än en minut. Carl-Johan var den första egenutgivna författaren att toppa Amazons bestseller-lista med boken Kaninen som så gärna ville somna och var också den mest sålda författaren i Japan under ett halvår. Nu fortsätter hans framgångssaga på den japanska marknaden.
8 diagnoser, men också framgångsrik entreprenör - nu berättar Melika Zakariae sin historia

Melika Zakariae är bloggare, fotograf, DJ och har startat en egen tidning. I boken 8 Diagnoser får läsaren följa hur hon som ung tjej slog sig fram i en mansdominerad och hård musikvärld och hur hon lärt sig hantera sina 8 diagnoser och lyckats vända dem till styrkor.
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.